Niko

Kuljettajaesittely

Nimi: Niko Lehtiranta
Syntynyt:  07.03.2005
Asuinpaikka: Masku
Kilpailunumero:  #77
Harrastukset: Ratamoottoripyöräily, salibandy, jäärata

Kuka olen?

Olen 19-vuotias Maskulainen kone -ja tuotantotekniikan ammattilainen. Moottoripyörällä olen ajanut neljä vuotiaasta asti ja kilpailemisen aloitin 7-vuotiaana vuonna 2012.  Talvikaudella ajan jäärataa ja motocrossia 450-kuutioisella motocrosspyörällä.

Kisahommissa pääsin nopeasti ajamisen rytmiin minimotolla ja saavutin hyviä tuloksia. Voitettuani nuorimpien minimoto Junior A-luokan pääsin siirtymään vuotta nuorempana seuraavaan luokkaan, joka on minimoto junior B. Toisella kaudella saavutin voiton tästä sarjasta ja siirryttiin isompaan Mini GP luokkaan.

Kaudella 2016 taisteltiin tosissaan Mini GP Suomen Cup mestaruudesta. Ajoin itselleni 17 podium sijoitusta kauden 18:sta kilpailusta. Mestaruudesta jäätiin niukasti ja tuloksena Suomen cup 3.

Kaudella 2017 siirryttiin jo 250-kuutioisen nelitahtisen Moriwakin tankoon. Jurvassa kauden avauskisasta heti voitto! Kausi oli kokonaisuudessaan loistava paria rajua kaatumista lukuunottamatta. Lopputuloksena kuitenkin upeasti Suomen Moriwaki Cup sarjan pronssia. 

Kaudella 2018 ajoin Espanjan PreMoto3 sarjan, jossa tavoite oli ajaa kymmenen parhaan joukkoon. Tavoite tuli toteutettua heti ensimmäisessä osakilpailussa Albacetessä. 

Kaudella 2019 vaihdettiin isompaan Supersport 300 luokkaan ikäni sen salliessa. Kausi oli täynnä haasteita ja vastoinkäymisiä, mutta sitkeällä työllä päästiin loistavaan lopputulokseen. Tuloksena kaudella ajetuista sarjoista SM-hopeaa, PM-kultaa, Viron mestaruus kultaa, Nordic Junior Trophy sarjan kultaa. 

Kaudella 2020 siirryin Superstock 600 luokan SM-sarjaan RAM Racing tiimin Yamahan kanssa. Pääsin tosi hyvin ison pyörän saloihin kiinni ja pystyin ajamaan tosi hyviä kierrosaikoja eri radoilla. Harmillinen polvivamma joka vaati leikkausta, keskeytti loistavasti alkaneen kauden.

Kaudella 2021 oli tavoitteena jatkaa siitä mihin -20 kaudella jäätiin. Superstock 600 luokassa RAM RAcing Yamaha tiimissä jatkettiin tavoitteena Suomen Mestaruus, jonka myös saavutin selkeällä piste-erolla toiseksi tulleeseen. 

Kauteen 2022 lähdettiin Suomen mestaruus takataskussa ja edelleen RAM Racing Yamaha tiimin väreissä. Ainoa tavoite kaudelle oli luonnollisesti mestaruuden uusiminen. Kausi oli tapahtumarikas, mutta kaikesta huolimatta kauden päätteeksi saavutettiin jo toinen perättäinen Suomen mestaruus.

Kaudelle 2023 lähdettiin uuden tiimin voimin, kun Niko aloitti yhteistyön Kallio Racingin kanssa. Tavoitteista ei ollut epäselvää, hattutemppua lähdettiin tavoittelemaan.  Kauteen mahtui lisäksi uran ensimmäinen katuratakilpailu Imatranajot, jossa palkintosijoitus kruunasi viikonlopun.  Kauteen mahtui paljon onnistumisia ja uuden tiimin kanssa opettelua. Kauden tavoite kolmas Suomenmestaruus Superstock 600 luokassa saavutettiin hyvällä ja tasaisella suorittamisella.  

Kausi 2024 tullaan jatkamaan hyvää yhteistyötä Kallio Racingin kanssa. SM- osakilpailut tulen näillä näkymin ajamaan itselle uudessa luokassa, Superbikessa.  Viime kesänä ajettu ensimmäinen katuratakilpailu Imatranajot  oli sen verran onnistunut, että tänä vuonna lähdetään sinne kirkastamaan saavutuksia. 

Kausi 2023

SUOMEN MESTARI 2023 Superstock 600 -luokassa

Saavutukset

2022 SUOMEN MESTARUUS  Superstock 600

2021 SUOMEN MESTARUUS Superstock 600

2020 polvivamma keskeytti kauden.

2012 Minimoto Junior A SM 3.

2013 Minimoto Junior A SM 1.
2013 Minimoto Junior A PM 3.
2014 Minimoto Junior A PM 1.
2014 Minimoto Junior B SM.2
2015 Minimoto Junior B SM 1.
2015 Mini GP Suomen Cup 5.
2016 Mini GP Suomen Cup 3.
2017 Fin Moriwaki Cup 3.
2018 PreMoto3, Espanja 18.
2019 Supersport 300, PM 1. ja SM 2.


Miksi ryhtyä yhteistyökumppaniksi

Yhteistyökumppanit näyttelevät isoa roolia tässä lajissa, joten haluamme pitää heistä hyvää huolta ja antaa oma panoksemme heidän toimintaan.
Kuuntelemme avoimesti yhteistyökumppanin omia toiveita, sillä yhteistyö mahdollisuuksia on useita. Vain mielikuvitus on tässä rajana.
Samalla yritys on toteuttamassa nuoren miehen unelmaa ja mukana hienossa ja näyttävässä lajissa joka on kovassa nosteessa Suomessa ja todella suosittu muualla maailmassa.